Groene hoek

Overkapping H-200

Mooi in een hoek de beschikbare ruimte optimaal benut, een praktische binnenverdeling gemaakt en ook nog eens een groene sedum dakbedekking, dat is samengevat deze mooie overkapping bij het zorgcentrum en verpleeghuis in Druten.

De overkapping is opgedeeld in drie compartimenten: een personeelsfietsenstalling, een stalling voor scootmobielen en een gedeelte waar duorolstoelen kunnen worden geparkeerd.

Van binnen is de verdeling gemaakt door het plaatsen van dubbelstaafs matten; aan de buitenkant is de fietsenstalling voor het personeel voorzien van een hardhouten open belatting en is voor de rest van de stalling gekozen voor een hardhouten gesloten belatting.

Voor de duorolstoelen is in de stalling een dubbele poort aangebracht, voor de scootmobielen zijn vier poorten beschikbaar en voor de personeelsfietsenstalling één.

De bewoners kijken nu van boven op een groene hoek, dankzij de toepassing van het sedumdak hier. Een dakbedekking die niet alleen mooi is, maar ook goed voor de luchtkwaliteit; het geeft zuurstof en filtert fijnstof en zo’n groendak zorgt voor biodiversiteit.

Overkapping H-200
Overkapping H-200
Overkapping H-200
Groendak
Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.